Kit terapie audio si logopedie

Descriere

Terapii audio de stimulare (antrenare) a undelor cerebrale

Aceste terapii audio cu sunete terapeutice au la baza procese si mecanisme neurologice de modificare a frecventelor undelor cerebrale. Constau in programe audio care contin sunete scurte ( impulsuri sonore ) binaurale, tonuri izocronice si sunete relaxante pe fundal.

Auzul uman percepe sunetul în limita intervalului frecvențelor de la 20 Hz până la 20.000 Hz, dar frecvențele undelor cerebrale umane sunt aproximativ sub 40 Hz. Pentru a ține cont de această lipsă de percepție, sunt utilizate frecvențe de ton binaurale. Frecvențele de ton de 40 Hz au fost produse în creier cu ajutorul sunetului binaural și măsurat experimental. Când frecvența percepută a tonurilor corespunde intervalului de frecvențe delta, theta, alfa, beta sau gama, ale undelor cerebrale, undele cerebrale intră sau se mută spre frecvența de ton. Spre exemplu, dacă o undă sinusoidală de 315 Hz este redată în urechea dreaptă și una de 325 Hz în urechea stângă, creierul este antrenat spre frecvența tonului de 10 Hz, în intervalul alfa. Deoarece intervalul alfa este asociat cu relaxarea, acesta are un efect relaxant, iar în cazul în care ar fi în intervalul theta, unul de mai multă vigilență. Un experiment prin stimularea sunetului binaural, utilizând frecvențele tonului în intervalul beta pe unii dintre participanți și intervalul delta/ theta asupra altor participanți, a dovedit o mai bună vigilență și stare de spirit la cei cu starea de alertă trează a intervalului de stimulare beta.

Stimularea prin tonuri binaurale a fost folosită destul de intens în încercarea de a induce o varietate de stări de conștiință, și au existat rezultate în ceea ce privește efectele acestor stimuli în relaxare, concentrare, atenție și stări de conștiință. Studiile au arătat că, prin instruire repetată se pot distinge sunetele de frecvență apropiată pe care o reorganizare plastică a creierului le produce pentru frecvențele instruite și este capabil de echilibrare emisferică asimetrică.

Stimularea prin tonuri izocronice. Tonurile izocronice  sunt cea mai noua forma de tehnologie de antrenare a undelor cerebrale. Acestea sunt bătăi constante pe un singur ton. Beat-ul este creat prin oprirea şi pornirea tonului la intervale regulate. Efectul de antrenare rezultat este cu mult mai puternic decât bătăile binaurale. Tonurile izocronice pe diferite frecvente contribuie la sincronizarea emisferelor cerebrale si la crearea unei stari totale de focalizare a creierului.

Sunetul este un instrument puternic, pentru că este vibratoriu prin natură, iar noi suntem fiinţe vibraţionale. Într -adevăr, ştiinţa modernă ne demonstrează că toate formele de viaţă sunt vibratorii prin natură.

Vindecarea prin sunet este utilizarea intenţională a sunetului pentru a crea un mediu care devine catalizator pentru vindecarea sub aspectele fizice, mentale, emoţionale, sau spirituale ale fiinţei noastre. A deveni „sănătos” înseamnă pur şi simplu a deveni „întreg”. Astfel noi înşine devenim acel canal sau instrument de pace, vindecare, schimbare, sau dezvoltare.

Echipament terapii audio

Echipamentul propus de noi  este unul profesional ce permite generarea sunetelor binaurale si pe cele izocronice, mixarea lor impreuna cu surse audio secundare , amplificarea lor si distribuirea materialului audio catre grupuri de persoane. Sistemul  audio se configureaza la cerere si ca exemplu poate contine :

  • Material audio terapeutic pentru sincronizarea emisferelor cerebrale, pentru educarea concentrarii si acuitate auditiva, relaxare, meloterapie, energizare prin stimularea centrilor energetici -chakre, dezvoltare cognitiva. Peste 30 de ore de material audio.
  • 2 generatoare de semnal si functii
  • Mixer audio 4-8 canale cu mp3 player si FX Digital. Conectare USB la PC
  • Interfata digitala Bluetooth cu cititor de memorystick si EQ
  • Set profesional de 4-8 microfoane dinamice
  • 1 microfon special, sensibil, de contact, cu amplificare si compresor de dinamica, filtre speciale
  • amplificator de semnal pentru  2 – 12 casti
  • Set de  casti profesionale extra auriculare pentru numarul de posturi ales
  • set boxe active 
  • cabluri de conexiune
  • rack cu rotile la sistemele cu peste 4 posturi
  • Analizor grafic 2 canale + software

Echipamentul audio permite si desfasurarea sedintelor de logopedie! Fiecare post de lucru poate fi monitorizat individual si ascultat la casti. Efectele de voce permit si ele spatialitate a sunetului , modelarea vocii prin dublare, ridicare sau coborare a tonului si incurajeaza la vocalizare corecta intr-un mediu distractiv. Posibilitate de inregistrare a sedintelor de logopedie pentru monitorizarea progresului sau spre a fi trimise catre parinti via email.

 

BONUS pentru sistemul complet si pentru minimul de 6 persoane simultan : 2 intrumente electronice de lucru pentru logopedie si dezvoltarea vorbirii chiar si pentru copiii cu deficit de atentie, autism, etc . Cele 2 intrumente electronice se bazeaza pe cercetarile facute de echipa Tomatis si garanteaza captarea atentiei, determina vocalizarea corecta si aduce progres rapid in achizitiile copiilor. Unul dintre instrumente se bazeaza pe neuroplasticitatea creierului si vine impreuna cu un material sonor pentru mai multe zile de lucru dar si cu exercitii fizice de sincronizare a emisferelor cerebrale. Celalalt instrument aduce  nou in logopedie si in terapie : trimiterea sunetului pe 2 cai spre urechea interna si anume odata pe calea aerului prin pavilioanele urechilor si a doua cale prin vibratia craniana. Acest mixaj de sunet pune in dificultate copilul, il oboseste dar il determina spre autocontrol, atentie sporita, executie corecta a sunetelor, acuitate auditiva, achizitii in dezvoltarea cognitiva.

Contactati-ne pt configurari custom.

In continuare va prezentam:

Kit economic pentru 2-4 posturi de terapie audio-video
• minivideo proiector LED
• Pult mixaj, interfata mp3
• Amplificator distribuitor semnal audio de casca
• set 2+2 casti audio profesionale, extra auriculare
• memory stick 32 GB material terapeutic video gata pregatit
• stick de memorie 16 GB material terapeutic audio gata pregatit
• cabluri conectare
• 2 microfoane (pt terapeut si pt client)
Kit mobil, versatil de proiectii video sincronizate cu coloana sonora terapeutica distribuita la casti audio.

Echipamentul se poate extinde numarul de posturi nelimitat. 

Acopera ca terapie spectrul de CES, TSA, si tot ce tine de o activitate cerebrala disfunctionala, creeaza imersie, stimuleaza concentrarea, stimuleaza cognitiv, induce controlat activitati cerebrale utile in terapie, neuroplasticitate.

Proiectiile video in mediul obscur din incapere produc foarte repede o stare de imersie a pesoanelor, ii stimuleaza vizual sincron cu materialul sonor din coloana sonora. Este important ca sunetul sa fie  ascultat in castile stereo pentru efect garantat.

Acesta este un kit de terapie audio-video economic cu materialul gata pregatit si usor de pus in aplicatie. 
Se recomanda sedinte de cel putin 20 de minute.

Pret Kit terapie audio-video 2 -4 posturi , varianta economic : 2350 Euro + TVA

Pentru a genera protocoale personalizate si pentru diversificarea sedintelor de terapie si stimulare a activitatii cerebrale la acest pachet economic se poate adauga si un generator de functii pe 2 canale. Cereti oferta pe adresa de email : camera.senzoriala@gmail.com

Echipamentul se poate conecta si cu terapia vibroacustica , vezi fotoliul vibroacustic :

Fotoliu vibroacustic rabatabil