Terapia prin fotobiomodulare cu lumina red si near infrared

Descriere

Terapia prin fotobiomodulare

ESTE SIGURA LUMINA ROȘIE PENTRU COPII?  Da!

         Corpurile noastre metabolizează lumina roșie și cea cu infraroșu apropiat în energie celulară-Adenosin trifosfat (ATP).

ATP este esențial pentru refacerea, repararea și întreținerea corpurilor noastre, indiferent de vârsta ta. Copiii hiperactivi  își epuizează ATP-ul ducând deseori la boli inutile. Lumina soarelui îi poate ajuta să revină, dar este important să limitați razele UV dăunătoare. O doză adecvată lumină roșie si infrarosie , cu lungimi de unda specifice , este modalitatea perfectă de a oferi copiilor noștri o expunere sănătoasă la o forma de energie prietenoasa. Copiii petrec, de asemenea, o perioadă de timp uneori prea lunga în fața computerelor și a telefoanelor mobile. Există o mulțime de studii despre modul în care această lumină albastră le afectează pielea, sănătatea oculară și creierul mic. Terapia cu lumină roșie ajută la contracararea luminii albastre pentru piele, ochi și asigură echilibrul creierului. De asemenea, ajută la resetarea schimbărilor de dispoziție și la eliminarea acneei.

Opriți-vă și lăsați copilul să petreacă 10 minute la lumina roșie și aflați mai multe despre modul în care fotobiomodularea poate face diferența pentru copilul dumneavoastră.

Când vă gândiți la terapia cu lumină, va ganditi ca lumina soarelui de primăvară (după o iarnă lungă ) sau patul de bronzat infam, care sunt reprezentative, insa lumina sigură, filtrata si controlata, ce a fost mult timp râvnită pentru efectele sale terapeutice, acum este studiata si folosita cu succes. Terapia cu lumină puternică sau fototerapia este un tratament bine cunoscut și utilizat pe scară largă. Fotobiomodularea (PBM), cunoscută anterior sub numele de terapia cu laser de nivel scăzut (LLLT) a fost descoperită neintenționat în 1967. Este vorba despre utilizarea luminii roșii sau aproape în infraroșu pentru a stimula, vindeca, regenera și proteja țesuturile care fie au fost rănite, degenerate  sau care altfel riscă să moară.

O reacție ușor măsurabilă la lumină este creșterea fluxului sanguin. Dr. Michael R. Hamblin, investigator principal la Centrul Wellman pentru fotomedicină, consideră că fotobiomodularea stimulează celulele să producă mai mult ADP, energia care alimentează activitatea celulară. „Mecanismele sunt multiple”, a explicat Hamblin. ” În mod clar, crești metabolismul – ATP, consumul de oxigen, energia creierului. Îmbunătățești fluxul sanguin cerebral. Dar stimulezi și formarea de noi celule cerebrale și formarea de noi conexiuni între celulele creierului existente. Și împreună, aceste două procese cuprind neuroplasticitatea si neurogeneza, practic capacitatea creierului de a se reorganiza, de a se repara. „

Într-un studiu efectuat în Japonia (24 de ani de experiență în terapia cu laser de nivel scăzut (LLLT) pentru copiii cu paralizie cerebrală, Yoshimi Asagai, 2016), iradierea cu laser efectuată înainte de un exercițiu lent de întindere a suprimat durerea asociată în mod normal cu întinderea. În plus, pacienții cu cazuri severe de paralizie cerebrală pot prezenta fracturi și osteoporoză. După LLLT, pacienții cu Asagai au prezentat o creștere a densității osoase și o îmbunătățire a grosimii osoase.

Margaret Naeser, profesor de neurologie la Școala de Medicină a Universității din Boston, a testat PBM la subiecți umani în „un studiu de protocol deschis care a examinat dacă aplicarea pe zona scalpului de lumină roșie și cu infraroșu apropiat (NIR) ar putea îmbunătăți cunoașterea la pacienții cronici sau cu ușoare traumatisme cerebrale  (mTBI). ” La sfârșitul studiului, participanții au arătat o creștere a capacității lor de a dormi, mai puține simptome PTSD, o mai bună funcție socială și îmbunătățite interacțiunile profesionale și interpersonale. Pacienții implicați în aceste studii au fost urmăriți clinic după tratament și și-au menținut beneficiile clinice inițiale după un curs relativ scurt de tratamente

Terapia cu lumină cu infraroșu apropiat (NIR) (NIL sau NILT) este mai nouă în domeniul cercetării științifice în comparație cu varietatea de lumină strălucitoare, dar a arătat un potențial mare pentru combaterea inflamației și a altor condiții remarcabile, cum ar fi leziunile traumatice ale creierului (TBI). Acest lucru se datorează faptului că tipurile de celule și țesuturi au propriile capacități unice de absorbție a luminii: suprafețele pielii sunt tratabile cu o lungime de undă albastră, iar țesuturile mai adânci sunt atinse mai ușor de lungimile de undă de culoare puse la dispoziție prin NIR.

Terapia cu lumină este un punct luminos în cercetarea medicală de astăzi. Fotobiomodularea are în mod clar abilități de vindecare dovedite științific. Mulți oameni de știință cred că utilizarea PBM pentru tulburările cerebrale va deveni una dintre cele mai importante aplicații medicale ale terapiei cu lumină în următoarele decenii.

 

Venim in intampinarea centrelor de recuperare dar si a utilizatorilor casnici cu o plaja mare de echipamente pt terapia de fotobiomodulare!

Cereti oferta!